Wat de gemeente graag met ons wil delen

PERSBERICHT: Regiovisie Marnedorpen

Hoe ziet mijn regio eruit over 10 jaar?

Praat mee over de Regiovisie van de Marnedorpen

Het is prachtig wonen in ons Marnegebied. En ja: natuurlijk spelen er ook vragen waar we ons druk over kunnen maken. Kunnen we wel behouden we wat we zo graag willen behouden? En wat is dat dan? De rust, het mooie landschap, het openbaar vervoer, om eens een paar dingen te noemen? Zien we dingen die we graag anders willen? En wat is dat dan? Meer betaalbare woonruimte voor jongeren? Voor ouderen? Beter groenonderhoud?

Een groepje initiatiefnemers besefte dat alle dorpen overkoepelende thema's hebben waar we ons veel beter samen over kunnen buigen. Als we die kunnen benoemen, dan bundelen we de krachten op de thema's die we samen belangrijk vinden. De gemeente biedt ruimte voor initiatieven, en daar maken we graag gebruik van. Kortom, het lijkt tijd voor een 'Regiovisie'.

Een heel aantal dorpsbesturen uit het Marnegebied schaarden zich achter dit idee en er werd samenwerking gezocht met Groninger Dorpen en Vakland Hogeland. Duidelijk is dat zonder actieve betrokkenheid en deelname van de regio zélf geen goede Regiovisie kan ontstaan. Maar hoe pak je zoiets aan? Daar hebben we ondersteuning bij gezocht.

Inmiddels ligt er een Plan van Aanpak klaar en heeft Loket Leefbaarheid een bijdrage aan het initiatief toegekend. Wat je nu kunt verwachten is:

De komende maand valt er bij jou een flyer op de deurmat. In de flyer vind je een korte enquête én de UITNODIGING om mee te praten op één van de drie data/locaties:

  • Donderdagavond 29 juni in Leens, in de Circustent van Vakland Hogeland, van 19-20 uur
  • Dinsdagavond 4 juli in Zoutkamp, Café en partycentrum De Kegel, om 19.30-21.30 uur
  • Zaterdag 8 juli in Eenrum, Café Bulthuis, van 14-16 uur

Zo mogelijk, wordt er na de zomer nog een vervolg met themabijeenkomsten georganiseerd.

Doe jij ook mee? Wij hopen op jullie deelname. Samen maken we onze regio sterker!

Voor vragen of reacties, mail naar: regiovisiemarnedorpen@gmail.com